Kopf_Aktuelles_nl

Nieuws

Ons mooiste kerstgeschenk van 2014

Givaudan 1
© Bauart Architekten und Planer AG

Givaudan 2
© Bauart Architekten und Planer AG

Givaudan 3

In samenwerking met het architectenteam Bauart Architekten und Planer AG hebben we de tender voor de nieuwe huisvesting van het „Zürich Innovation Center“ van de Givaudan AG in Kemptthal gewonnen.

De beoordelingscommissie was unaniem van mening dat het project van Bauart navolging verdient. Met name de “uitzonderlijke functionaliteit en flexibiliteit” van de totale strategie werd onder de aandacht gebracht.

Hierna volgt een passage uit het rapport van de beoordelingscommissie dd.11-12-2014:

„De functionele ruimtes zijn compact en efficiënt ingedeeld en opgezet. De laboratoriumstructuren als grote samenhangende zones met twee verschillende ruimtelijke dieptes maken een zeer flexibel gebruik mogelijk. Diverse ruimtelijke structuren en daarmee gekoppelde gebieden laten een buitengewoon interessante vorm van flexibiliteit toe. De verbindingen via het atrium, dat bovendien een gebruiksfunctie kreeg toegewezen, alsmede de transparante ruimte-units bevorderen de communicatie en een toevallige ontmoeting op handige wijze. De plaatsing van de stijgkokers en de facilitaire zones is op intelligente wijze opgelost.“

Al met al werd geroemd dat aan de gestelde eisen met betrekking tot laboratoriumgebruik en facilitaire techniek op passende wijze wordt voldaan en dat het bij het aangeboden totaalconcept om een uiterst vooruitstrevende bijdrage gaat.

Het succesvolle team:

Architectuur
Bauart Architekten und Planer AG

Landschapsarchitectuur
Rotzler Krebs Partner GmbH

Statica/civiele techniek
Schnetzer Puskas Ingenieure AG

Laboratoriumplanning
dr. heinekamp Labor- und Institutsplanung GmbH

Duurzaamheid, bouwfysica, energieconcept, huistechniek
Intep, Integrale Planung GmbH

Brandbeveiligingsconcept
Wälchli Architekten und Partner AG Brandschutzplanung